Esser Makelaardij
Bekijk woning aanbod

Verkoop

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw woning of bedrijfspand gaat in de verkoop. Je gaat een spannend traject tegemoet. De eerste stap die je daarbij moet nemen, is het kiezen van de juiste makelaar. De makelaar die bij jou en jouw wensen past. De makelaar bij wie jij bovendien het gevoel hebt dat hij jouw pand het beste gaat verkopen.

Wij laten je graag zien in een persoonlijk gesprek waarom wij die juiste partij zijn. Al bij het eerste gesprek stellen we veel vragen, om zo jouw doelen en wensen in kaart te brengen. Hier nemen we graag de tijd voor, zodat we jou echt de dienstverlening kunnen bieden die jij zoekt. Maar ook omdat we gewoon van een goed gesprek houden.

De waardebepaling

Na de eerste kennismaking maken we een afspraak bij jou thuis of bij je bedrijfspand, om onze dienstverlening verder toe te lichten en je pand te bekijken. Aan de hand van dit bezoek maken we een waardebepaling. We geven je een realistisch advies over de verwachte verkoopprijs, de verwachte doorlooptijd en welke vraagprijs we het beste kunnen hanteren. Deze waardebepaling is gratis en vrijblijvend. Heb je na dit gesprek vertrouwen gekregen in ons en onze dienstverlening? Dan leggen we alle afspraken vast in een overeenkomst, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.

Esser Makelaardij werkt met een opstarttarief bij de in verkoopname. Bij de uiteindelijke verkoop van je pand betaal je courtage.

Presentatie

We kunnen aan de slag met de verkoop. We geven daarbij veel aandacht aan een aantrekkelijke presentatie. We adviseren je over het verkoopklaar krijgen van je woning of (bedrijfs)pand; wellicht maken we gebruik van verkoopstyling om zo alle puntjes op de ‘i’ te zetten. Een professionele fotograaf legt vervolgens alle unieke hoekjes vast en in beeldende teksten belichten we alle mooie karakteristieken van het pand. Ook bieden we je de mogelijkheid om videomateriaal in te zetten. De uiteindelijke presentatie verspreiden we zowel in de vorm van een fraaie brochure als op diverse online etalages.

Bezichtigingen

Zodra de presentatie in orde is, gaan we op zoek naar een geschikte koper. We adverteren op diverse websites: zowel op onze eigen site als op websites zoals Funda, bedrijfspand.com, huislijn.nl en jaap.nl. Daarnaast putten we uit een groot netwerk van goede kandidaten, maar zetten ook (social) media in om jouw woning bij anderen onder de aandacht te brengen. Voor elke bezichtiging nemen we ruim de tijd; we houden niet van haastwerk. Na afloop drinken we nog een kop koffie of thee met de kijker. Uit het gesprek dat dan ontstaat, komen we vaak al meer te weten over zijn wensen en zijn potentie als koper.

De onderhandelingen

Zodra er een geschikte kandidaat-koper is, gaan we in onderhandeling. Een onderdeel waarin onze expertise goed aan het licht komt. Tijdens het gehele onderhandelingsproces overleggen we uiteraard met jou over de vervolgstappen. Je bent continu op de hoogte van de vorderingen en bepaalt uiteindelijk zelf aan wie je jouw woning of pand verkoopt.

Waarom Esser Makelaardij?

Esser Makelaardij onderscheidt zich door haar expertise in het verkopen van bijzondere, unieke panden en panden in het hogere segment. Deze vormen het grootste deel van onze portefeuille en ook in ons uitgebreide netwerk is dit terug te zien. Met trots kunnen wij dan ook zeggen dat Esser Makelaardij in de afgelopen jaren de meeste panden in het hogere segment heeft verkocht in onze regio.

Naast deze expertise worden ook onze realistische blik en ons eerlijke advies gewaardeerd door onze klanten. Een succesvol verkooptraject is, ons inziens, gebaseerd op samenwerking, vertrouwen, een goede strategie en persoonlijke aanpak. Dit kun je dan ook vanaf dag één verwachten van Esser Makelaardij.

Neem voor meer informatie of een eerste kennismaking contact op met Paul of Luuk.