Esser Makelaardij
Bekijk woning aanbod

Keuringen

Bij het zien van dat ene droompand, zeg je het liefst direct ‘ja’. Harde eisen worden al bijna van tafel geveegd, want het gevoel is zó goed. Een heel begrijpelijk en herkenbaar scenario, maar ook een gevaarlijke. In sommige gevallen is het verstandiger om eerst een technische of bouwkundige keuring uit te laten voeren. Zo weet je zeker wat je koopt.

Van nok tot kruipruimte

Tijdens de keuring bekijkt een bouwkundige het pand van nok tot kruipruimte. Het dak wordt geïnspecteerd, de constructie van de woning, alle individuele ruimtes, het houtwerk en ook eventueel aanwezige uitbouwen en dakkapellen. Ook wordt er een vochtmeter gebruikt om vochtproblemen te signaleren. Een bouwtechnische keuring is een visuele keuring; er wordt dus geen hak- of breekwerk uitgevoerd.

Enkele dagen na de keuring ontvang je een uitgebreid rapport van de bouwkundige met daarin de bevindingen, mogelijke gebreken en een inschatting van de kosten die benodigd zijn om eventuele schadeherstel of onderhoud te bekostigen. Dit rapport kan mogelijk tijdens de onderhandelingen gebruikt worden als argument voor het verlagen van de verkoopprijs.

Waarom Esser Makelaardij?

Wij adviseren je graag over het nut en de noodzaak van een keuring van jouw droompand. En indien je besluit een keuring te willen laten uitvoeren, brengen wij je in contact met een goede, professionele bouwkundige. Wil je het liefst dat wij jou alles uit handen nemen? Wij nemen graag ook de organisatorische rompslomp op ons.

Zou je graag een bouwtechnische keuring uit willen laten voeren, of ben je eerst nog op zoek naar goed advies? Neem dan contact met ons op.